Limonun Lezzet Kattığı Tarifler


Limonun Lezzet Kattığı Tarifler

Limon Soslu Izgara Piliç Tarifi


4 Kişilik


Malzemeler


4 adet derisi soyulmuş tavuk göğsü


3 çorba kaşığı limon suyu


3 çorba kaşığı zeytinyağı


2 adet acı yeşil biber


1 adet portakal


1 adet greyfurt


4 dal kıyılmış taze soğan


4 adet domates


Yarım limonun kabuğu


1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz


Tuz,


karabiber


Karışık yeşillik (marul, göbek, kıvırcık salata, roka)


10 adet kiraz domates


Limon Soslu Izgara Piliç Yapılışı


Bir kapta limon suyunu, zeytinyağını, ince dilimlenmiş yeşil biberleri karıştırın. Başka bir kapta kabuğu soyulmuş, küçük parçalara ayrılmış portakalı ve greyfurtu, kıyılmış taze soğan, kabuğu soyulmuş, çekirdek yatakları çıkarılmış ve küçük parçalara ayrılmış domatesleri, rendelenmiş limon kabuğu, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiberi karıştırın. Tavuk göğüslerinin üzerine bu karışımı sürüp, yarım saat bekletin. Tavuğu marinattan çıkarın. Yapışmaz yüzeyli tavada her iki tarafını 5’er dakika pişirin ve tavadan alın. Yeşillikleri iri iri doğrayarak tabaklara bölüştürüp, dilimlenmiş tavuk göğüslerini yeşilliklerin ortasına dizin. Ortadan ikiye kesilmiş kiraz domateslerle süsleyip, servis yapın.


Kaynak: Sofra


Haberin Devamı

Limonun Lezzet Kattığı Tarifler
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder