Kurşun, kemiklerimizdeki kalsiyumla yer değiştirip kemiklerimizi eritiyor, alüminyum ise özellikle beyin ve sinir sisteminde çok önemli işlevi olan magnezyumun yerine geçip alzheimera yatkınlığa neden oluyor. Doğal, yani organik yaşamdan uzaklaştıkça bedenimiz zehirli maddelerle baş edemez hale geliyor. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü Dr. Özgür Şamilgil, kadmiyumun, çinkonun yerine geçerken böbreklerde birikmeye başlayıp, sinir liflerinde ileti bozukluğu doğurduğunu, nikelin de mangenezin yerini alarak kansere yatkınlık yaptığını açıkladı. Organların bitmeyen uğraşı Şamilgil, “Aslında karaciğer ve böbreklerimiz durmaksızın bu maddeleri (ağır metalleri) zehirsizleştirmekle uğraşıyor, dışkı, idrar ve terle atmaya çalışıyor. Zehirsizleştirme anlamına gelen detoks ile ilgili bilimsel olarak ispat edilmiş kesin bir yöntem olmasa da bazı gıdaların bu anlamda faydalı olabileceği öne sürülüyor” dedi. İşte bunlardan en sık önerilenleri : Brokoli Brokoli, karnabahar, lahana, kıvırcık salata ailesi, yoğun sülforafan içeriği sayesinde genlerimizin yüksek miktarda antioksidan ve zehirsizleştirici maddeler üretmesini sağlar, kansere karşı önemli derecede koruyucudur. Yaban mersini Yüksek miktarda antosiyanin içermesi nedeniyle, hücreleri zehirli maddelerden koruma ve arındırmada çok faydalıdır. Soğan-sarımsak Sülfür içeriği nedeniyle karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur ve antiboitik benzeri etkisiyle mikroplara karşı direnç sağlar. Birçok faydalı mineral içerir, kansere karşı koruyucudur. Böbreklerin süzmesine yardımcı olur. Elma Besin katkılarının ve metallerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olan suda eriyen pektin isimli bir tür lif içerir. Maydanoz Karaciğerin metabolizmasını hızlandırarak zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırır. Böbreklerin çalışmasını arttırıcı etkisi vardır. A, C ve K vitaminlerinden çok zengindir. Tarçın-zencefil Tarçın, demir, kalsiyum ve mangenezden zengindir, yağ asitlerinin parçalanmasını kolaylaştırır, şeker metabolizmasını düzenleyerek karaciğerin iş yükünü azaltır. Zencefil: Bağırsak hareketini artırır, metabolizmayı hızlandırır, atık maddelerin atılımını kolaylaştırır, iştahı frenler. Kurt üzümü Çin tıbbında asırlardır kullanılmaktadır. Ülkemizde de yetiştirilmektedir. Tadı yaban mersini ile kiraz arası olan tatlı ve sulu bir meyvedir, meyvesi ve yaprakları kullanılmaktadır. Portakaldan çok daha fazla C vitamini içerir. Tümörlere karşı deney farelerinde faydalı bulunmuştur, DNA’yı korur. Çinko, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor gibi faydalı birçok elementi içerir. Havuçtan daha iyi bir A vitamini öncülü olan beta karoten kaynağıdır. Karaciğeri korur. Gözü sarı nokta hastalığından korur. Susam Karaciğeri korur. Zengin lif içeriği sayesinde bağırsak fonksiyonlarına yardımcı ve bağırsak kanserine karşı koruyucudur. Romatizmal hastalıkları engelleyici ve iyileştirici etkisi vardır. Fesleğen Fesleğen, nane ve reyhan kansere karşı koruyucu, vücutta su tutulmasını engelleyici özellikleri olan besinlerdir. Romatizma, kolit gibi iltihabi hastalıklara ve kansere karşı korur. Pancar Magnezyum, demir, çinko ve kalsiyumdan zengin olması nedeniyle vücuttan zehirlerin atılmasını kolaylaştırır. Kanserle mücadelede çok etkili olan betasiyanin açısından oldukça zengindir. Ananas Hazmı kolaylaştıran ve bağırsak temizliği sağlayan bromelain içeriği nedeniyle vücuttan zararlı maddeleri uzaklaştırır. Enginar Karaciğerin zararlı maddeleri zehirsizleştirmesini sağlayan silimarin ve yağların kolay parçalamasını sağlayan maddelerle koruyucu özellik göstermektedir. Rezene Yoğun lif içeriği sayesinde bağırsaklardan zararlı maddelerin atılımını hızlandırır, sindirimi kolaylaştırır. Avokado Hem suda eriyen hem de erimeyen lifler içerdiğinden barsak temizliğine yardımcı olur, romatizmal hastalıklara karşı koruyucu ve iyileştirici etkisi vardır.
Zehirleri vücuttan atan besinler
03:23
böbrek
,
brokoli
,
habergaraj
,
kemik
,
kurt üzümü
,
lahana
,
Sağlık
,
SAĞLIK haberleri
Edit
0 yorum:
Yorum Gönder