Son teknoloji cihazlarla hastalara müdahale edildiğini söyleyen Dr. Saraçoğlu, Gaziantep’in kardiyoloji yükünü Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nin çektiğini ifade etti. Damar içi utrasonografi ve kalp içi 3 boyutlu EKO gibi başka hastanelerde bulunmayan birçok teknolojik müdahale aracı kullandıklarını ifade eden Dr. Saraçoğlu şöyle konuştu:
“Hastanemizde yılda 40 bin hasta kardiyoloji polikliniğine başvuruyor. Bunların yaklaşık 8 binine anjiyografik girişimsel müdahale bulunuyoruz. Yani 8 bin hastaya damar açma, damar genişletme, kalp deliği kapatma gibi müdahalelerde bulunuyoruz. 22′si yoğun bakım olmak üzere 64 yatağımız var. Son zamanlarda ülkelerinde ki iç savaştan kaçarak şehrimize sığınan Suriyeli sığınmacıların tedavileri de hastanemizde yapılıyor. Özellikle savaş sırasında şarapnel parçalarıyla yaralanan Suriyelilerin tedavisini de burada uzman doktorlarımızla yapıyoruz.”
‘EL BİLEĞİNDEN DE ANJİYO YAPILABİLİR’
Anjiyo ameliyatlarının yalnızca bacaktan yapılabildiğine dair düşüncelerin de yanlış olduğunu belirten Dr. Erhan Saraçoğlu, “Hastanemizde, kasıktan yapılan anjiyo dışında, el bileğinden de anjiyo yapılabiliyor. Bu operasyonu yapacak çok tecrübeli doktorlarımız var” dedi.
Haber Kaynağı: Sözcü
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum:
Yorum Gönder