4.5G Hız Testi Yapanlar Dikkat! Kotanız Bitebilir!


Bugün Türkiye merakla beklenen 4.5G teknolojisine geçiş yaptı. Ancak merak edilen internet hızlarını test ederken dikkatli olmakta fayda var!


Gece saat 00:00’dan itibaren Türkiye genelinde birçok kullanıcı 4.5G testi yapmak için kolları sıvadı. Sosyal medyada yığınla paylaşılan hız testi görüntüleri günün konusu oldu. Hatta popüler hız testi uygulaması Speedtest’in arkasındaki Ookla bile bununla ilgili bir tweet attı.



Ancak birçok kişi hız testi uygulamalarını kullanırken ne kadar internet harcandığını bilmediği için hızlı veri tüketimi karşısında kota sorunlarıyla karşı karşıya kaldı.


İnternet hız testi için kullanılan uygulamaların azımsanmayacak derecede internet harcadığını vurgulamakta fayda var. Zira Ookla’nın popüler hız testi uygulaması Speedtest ile yapılan testlerde de bu durum net bir şekilde görülüyor.



Peki tam olarak bu hız testi uygulamaları ne kadar internet harcıyor? Yapılan araştırmalara göre her 1 Mb/s’lik ölçüm için ortalama 1.25 MB internet harcanıyor. Ortalama bir hız testi yazılımının harcadığı veri ise şöyle:



Yukarıdaki tabloda da görüldüğü üzere hız testi yazılımları her 1 Mb/s ölçümü için 1.25 MB internet harcıyor. 4.5G ile birlikte artış gösteren mobil internet hızları için de örnek olarak 50 Mb/s‘yi alırsak, her hız testi ölçümünde 62.5 MB internet harcandığını söyleyebiliriz. Ancak bu rakamların da ortalama bir değer olduğunun altını çizmek gerekiyor. Yani kullanılan yazılıma göre harcanan veri miktarında değişiklikler olabilir.


Sonuç olarak, 4.5G’nin aktif edilmesiyle birlikte ayyuka çıkan hız testi merakını biraz dizginlemekte fayda var. Ölçümlemenizi sık sık olmamak koşulu ile yapmanızı ve internet kullanımınızı kontrol etmenizi tavsiye ederiz.


4.5G Tarifeleri: Turkcell vs Vodafone vs Türk Telekom


4.5G Hız Testi Yapanlar Dikkat! Kotanız Bitebilir! başlıklı içerik ilk olarak WebMasto adresinde paylaşılmıştır.


Kaynak: WebMasto


Haberin Devamı

4.5G Hız Testi Yapanlar Dikkat! Kotanız Bitebilir!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder