Kadın hakkı için güvercin uçurdu

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için siyah elbise giyen Tarhan ve genel merkez yöneticisi kadınlar, Anıtpark’ta bir araya geldi. Tarhan, 8 Mart’ın, Birleşmiş Milletler’in kararıyla Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlandığını ancak Anadolu Partisi’nin bugünü kutlamayacağını söyledi. Tarhan, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, Anadolu ve Trakya’nın onurlu ölülerini, selde kapalı bir araçta boğulanları, trikotaj atölyesinde yananları, elma toplamak için dolduruldukları minibüste hayatı sönenleri, bir başka lanetli minibüste okul dönüşü katledilen yavrucuğu, vücutları hırpalanan, bıçakla, mermiyle can verenleri, onları kimin hedef yaptığını, kimin korumadığını, kadına seçim vaadi ancak 3-5 arşın kefenlik olanları sorgulayacağız. Daha çocuk olanları, anne olanları, emekçi olanları anacağız. Her biri derin bir saygıyı hak ediyor. Çünkü masum, çünkü yoksul, çünkü müşfik, çünkü insan, çünkü bizdendiler. Her birisi artık bir melek belki, ama kadınların geçtiği her sokak, her kuytu bir cehennem bugün ve bu yangın ancak caniler cezalarını çektiğinde sönecek. Biz, kadınları sağlıklı, mutlu, güçlü ve özgür kılmak için çok çalışacağız.”

Açıklamanın ardından Tarhan ve beraberindekiler, güvercin uçurdu.


Haber Kaynağı: Rahatsız


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder