Obama ve Merkel telefonda görüştü

Beyaz Saray’ın açıklamasına göre, görüşmede Obama ve Merkel, Ukrayna konusunda, ülkenin doğusunda devam eden şiddet olaylarında gerginliğin azaltılması için Rusya’nın, ikili bir ateşkesin desteklenmesi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) aracılı temas grubu için yol haritasının belirlenmesi, AGİT’in sınır gözetlemesi yapacak mekanizmayı hayata geçirmesi, Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından alıkonulan rehinelerin serbest bırakılması, Rusya tarafından ayrılıkçılara giden ağır silah, teçhizat ve savaşçı akının durdurulmasının da aralarında bulunduğu acil adımlar atması gerektiği konusunda mutabık kaldıklarını yineledi.

Açıklamada, bugüne kadar istenilen eylemlerin Rusya tarafından yerine getirilmediği konusunda hemfikir olan liderlerin, Rusya’ya bedel ödetmek için Avrupa ve ABD’nin diğer müttefikleriyle yakın koordineli çalışma taahhütlerini tekrarladıkları kaydedildi.

ABD Senatosu’nda terleten Erdoğan sorusuHaber Kaynağı: Sözcü


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder