Hiç bilmediğiniz 10 sütlü tatlı


Hiç bilmediğiniz 10 sütlü tatlı

Keşkülü Fukara Tarifi


4 Kişilik


50 gram kabuksuz badem


1 kahve fincanı pirinç unu


1 çorba kaşığı nişasta


4 su bardağı süt


Bir tutam tuz


1 su bardağı tozşeker


2 çorba kaşığı hindistancevizi


Süslemek için: Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı .


Keşkülü Fukara Yapılışı


Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın. Kabuklarını soyup, bademleri dövün. 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız hale getirin. Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın. Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin üzerine döküp bekletin. Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin. Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin. Hindistancevizini de katın. Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam edin. Ağır ateşte pişirin. Keşkülü ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin. Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın..


Kaynak: Sofra


Haberin Devamı

Hiç bilmediğiniz 10 sütlü tatlı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder