En doğalından hiç boya kullanmadan Ayva tatlısı nasıl yapılır? Yengemin tarifi ile Ayva tatlısı.En ağır ateşte kendi haline bırakılır ve sonuç mükemmel olur.Sevgiyle kalın.Malzemeler:4 adet Ayva10 yemek kaşığı toz şeker1 kabuk tarçın1 çay bardağı suYapılışı:Ayvaları 2’ye bölün kabuklarını soyun.Limonlu suda bekleterek yapın bu işlemi.Tüm ayvaların kabuklarını soyduktan sonra tencereye alın.1 ayvanın kabuğunu da tencerenin altına ekleyin.1 kabuk tarçın ve ayva çekirdeklerinin hepsini de ilave edin.Her ayvanın ortasına 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker ekleyin.En son tüm tencerenin üzerine 2 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyin.1 çay bardağı su ilave edin.En küçük ocakta ve en kısık ateşte 4-5 saat pişmeye bırakın.Renk vermeye başlayınca alt üst yapabilirsiniz.
Kaynak: Cafe Portakal
Haberin Devamı
Ayva Tatlısı
0 yorum:
Yorum Gönder