Digital Revolution, 1970’lerden bu yana, dijital teknoloji aracılığıyla sanatta yaşanan dönüşüme dikkat çekiyor. Sergi, dijital medyayı kullanarak, alanlarında sınırları zorlayan bir dizi sanatçı, film yapımcısı, mimar, tasarımcı, müzisyen ve oyun geliştiriciyi ilk defa bir araya getiriyor.
İlk kez geçtiğimiz yıl içerisinde Avrupa’nın en büyük gösteri sanatları merkezi Barbican Centre’da katılımcılarıyla buluşan devasa sergi, 20 Şubat – 12 Haziran tarihleri arasında, Zorlu Holding katkılarıyla Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor.
Ayrıca, geleceğe bakıp yaratıcı kodlama, “Do it Yourself” (Kendin-Yap) kültürü, dijital topluluklar, zenginleştirilmiş gerçeklik, yapay zeka, giyilebilir teknolojiler ve 3D baskı almanın sunduğu yaratıcı olanakların etkisini değerlendiren sergi, hem sanat dünyasının hem de teknoloji meraklılarının ilgisini çekecek türden.
İstanbul; Londra, Stockholm ve Atina’nın ardından Digital Revolution’a ev sahipliği yapacak dördüncü şehir olma şansını elde ediyor. Ziyaretçiler ise; dünyaca ünlü sanatçılar, film yapımcıları, tasarımcılar, müzisyenler ve oyun üreticilerinin hayranlık uyandırıcı işlerini deneyimleme fırsatını yakalıyor.
Sergide neler var?
– will.i.am, Yuri Suzuki, Pasha Shapiro ve Ernst Weber’ın Google’la ortaklaşa hazırladığı DevArt enstalasyonu.
– Umbrellium, Universal Everything, Minimaforms ve Susan Kare’in de aralarında bulunduğu dünyaca ünlü tasarımcıların işleri.
– Christopher Nolan’ın Inception’ı ve Alfonso Cuarón’un Gravity’sindeki özel efekt tekniklerini uygulamalı olarak tecrübe etme fırsatı.
– Pac-Man ve Space Invaders gibi video oyun tarihine damgasını vurmuş retro oyunları oynama imkanı.
– 3 boyutlu lazer ışıkları, giyilebilir teknolji ve dev robotlarla teknolojinin dünyasının bugünü ve yarını.
– Björk, Brian Eno, Radiohead ve Squarepusher’ın görsel ve sesi mükemmeliyette buluşturan işleri.
*Digital Revolution, Türkiye’de ilk kez 20 Şubat – 12 Haziran tarihleri arasında, Zorlu PSM’de.
Kaynak: Fil’m Hafızası
Haberin Devamı
Sanat ve Teknoloji Birlikteliği: Digital Revolution
0 yorum:
Yorum Gönder