Bakanlığın internet sayfasında yayımlanan duyuruda, mart ayında Batı Afrika’da Gine’de başlayan ve başka ülkelere de sirayet eden ebola virüsü salgınının kontrol altına alınamadığı belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre hastalığın Gine, Sierra Leone, Liberya ve son olarak Nijerya’da görüldüğüne dikkat çekilen açıklamada “Ebola vakaları yukarıda kayıtlı ülkelerde tespit edilmiş olmakla birlikte, salgının bölgesel olarak yayıldığı anlaşılmaktadır” denildi. Dünya Sağlık Örgütü’nün, seyahat kısıtlaması önerisinde bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, şu uyarılar yer aldı: “Ebola vakalarının görüldüğü ülkeler ile diğer bölge ülkelerine seyahat edecek vatandaşlarımızın, hijyen hususuna azami dikkat göstermeleri, mecbur kalmadıkça kalabalık yerlere gitmemeleri ve et ürünlerini tüketmekten imtina etmeleri uygun olacaktır. Vatandaşlarımızın seyahat öncesinde http://ift.tt/X7PjPa sayfasında yayınlanan salgının seyrine ilişkin bilgileri edinmeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir.” Hac yasağı geldi Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, Sierra Leone, Gine ve Liberya’ya ebola virüsü nedeniyle Umre ve hac yasağı konulduğunu açıkladı. Bakanlık, bu ülkelerden yapılan başvurulara vize verilmeyeceğini bildirdi.
ÖLÜ SAYISI 887′YE ULAŞTI
Dünya Sağlık Örgütü geçen yıl sonunda başlayan Ebola salgınında 887 kişinin öldüğünü bildirdi. Örgüt, bugüne dek Gine’de 358, Liberya’da 255, Sierra Leone’de 273 ve Nijerya’da 1 kişi olmak üzere 887 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.
CNN: ABD, EBOLA İLACINI SIR GİBİ SAKLIYOR!
CNN’in iddiası ise, Liberya’da Ebola virüsüne yakalanan 2 Amerikalının, Amerika Birleşik Devletleri’nden yollanan serum sayesinde kurtarılabileceği yönünde.
CNN tarafından pazartesi günü doğrulanan operasyonun ayrıntıları şöyle aktarıldı.
Ebola virüsü enjekte edilen 4 maymuna, hastalığın başlangıcından 24 saat sonra bir doz ilaç uygulandı ve maymunlar hala yaşıyor.
Salgına yakalanan 2 Amerikalı, maymunlar üzerinde yapılan testlerin umut verici olduğundan ancak bu serumun henüz insanlar üzerinde hiç test edilmediğinden de haberdar.
Tüm risklere rağmen Nancy Writebol ve Kent Brantly’nin tedaviyi denemeyi kabul ettiği ve geçtiğimiz hafta, Kaliforniya’dan Liberya’ya 3 şişe Zmapp adlı antikorun gönderildiği bilgisi verildi.
Serumun Writebol ve Brantly’den itibaren Ebola için antikor olması bekleniyor. CNN’in açıklamasına göre tedaviye ilk başlayacak isim Kent Brantly.
Haber Kaynağı: Sözcü
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum:
Yorum Gönder