Şehit olmasa babasına sürpriz yapacaktı!


Şırnak’ın Cizre İlçesi`nde, teröristlerce şehit edilen üsteğmen Uğur Taşçı`nın bir süre ilkin, doğduğu ve sonrasında satılan evi geri almış olduğu, onarımını yaparak babasına sürpriz yapmak istediği ortaya çıktı.


Aslen Gaziantepli olan Uğur Taşçı, kendisinin de dünyaya geldiği Nizip ilçesindeki evi, babası seneler ilkin sattı ve İstanbul`a göç etti. Aradan geçen vakit içinde üsteğmen olan Uğur Taşçı, yaz mevsiminde Gaziantep`e geldi ve dünyaya geldiği sadece babasının sattığı Fevkani Mahallesi`ndeki 2 kattan oluşan evi satın aldı. Evi tadilatını yaptırarak babasına armağan etmek istediği öğrenilen Taşçı, geçen 23 Ocak günü teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu.


EVİ BAYRAKLARLA DONATILDI


Şehit üsteğmen ailesinin yaşamış olduğu İstanbul`a defnedilirken, Nizip Belediyesi yetkilileri şehidin satın almış olduğu ve babasına armağan etmek istediği evi ve sokağı bayraklarla donattı. Fevkani Mahallesi Muhtarı İbrahim Halil Polat, evin şehit Üsteğmen Uğur Taşçı’nın doğup büyümüş olduğu yer bulunduğunu söylemiş oldu. Evin babası tarafınca satılarak ailenin İstanbul’a taşındığını özetleyen Polat, “Şehidimiz biriktirdiği parayla yaz mevsiminde evi tekrardan satın alıyor. Şehidimiz bir süre ilkin ailesiyle beraber doğup büyümüş olduğu bu eve geldi ve bir süre burada kaldı. Duyduğumuza nazaran şehit üsteğmen satın almış olduğu eski yapı olan bu evi onarıp baba ocağı diye babasına sürpriz yapmış olup ona armağan edecekti fakat kısmet olmadı” dedi.


Bayrakların asılmasının peşinden yakın komşularının şehit bulunduğunu öğrenen mahalle sakinleri de duygulu anlamış olur yaşadı. Mahalle sakini Behiye Çevik, Uğur Taşçı`nın üsteğmenin fazlaca iyi biri bulunduğunu ve babasına sürpriz yapamadan şehit olduğundan üzüldüklerini beyan etti.


DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Şehit olmasa babasına sürpriz yapacaktı!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder