Demirtaş: Birileri IŞID`i Cenevre`ye davet etmiş olsaydı Davutoğlu bu kadar bağırıp çağırmayacaktı


Nadir DURUEL, 27 OCAK, BRÜKSEL (DHA) – Brüksel`de bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Parlamentosu (AP) yetkilileri ile görüşme sonrası açıklamalarda bulunmuş oldu. Demirtaş AKP hükümetinin PYD`ye karşı göstermiş olduğu tutum kabul edilebilir değil, fazlaca yanlış bir tutum. PYD, IŞİD`e karşı en etkili mücadeleyi yürütmüş örgütün ismidir, partinin ismidir ve IŞİD`e karşı başarıya ulaşmış olabilmiş dünyadaki tek harekettir.

Türkiye`ye karşı tek bir kurşun atmamış bir örgütü, sırf AKP hükümetini memnun etmek için masaya oturtmayacaklarsa o konuşma başından itibaren çökmüş anlama gelir. Oradan bir netice çıkmayacak anlama gelir.


SURİYE HALKINI TEMSİL EDEN, PYD VE DİĞER GÜÇLER DE MASADA OLURSA ORADAN BİR SONUÇ ÇIKABİLİR

Suriye`de en etkili mahalli gücü dışlayarak Suriye`de Sulh aranır mı. Dolayısıyla `PYD masada olmasın` diyenler, Suriye`de sulh istemeyenler, çözüm istemeyenlerdir, kati net olarak böyledir. Suriye halkını temsil eden, PYD ve öteki güçler de masada olursa oradan bir netice çıkabilir. Aksi halde tıpkı Cenevre bir, Cenevre iki benzer biçimde sonuçsuz boş anlam ifade etmeyen bir konuşma olur. Bu mevzuda AKP hükümetinin de artık bu anlam ifade etmeyen tavrından vazgeçmesi gerekir. Davutoğlu bunu yaparak Suriye`de çözüm değil mesele yaratan ülke olduklarını, probleminin tarafı olduklarını ortaya koyuyor. Davutoğlu`nun politikaları Suriye çözümünü zorlaştırıyor, olanaksız hale getiriyor. Biz bu mevzuda kesinlikle AKP ile aynı şeyi düşünmüyoruz, düşünmek zorunda da değiliz.


KÜRTLERDEN NİYE BU KADAR NEFRET EDİYORLAR ANLAMAK DA ZORLANIYORUZ

Hükümet bunu yaparak aslına bakarsak iç barışı da giderek tehlikeye atıyor, çatışmayı derinleştiren bir siyaset izlemiş oluyor, Suriye`deki sulh görüşmelerini ve sulh ihtimalini de engellemiş oluyor ve Suriye`de dökülen her damla kandan AKP de daha çok görevli hale geliyor. Birileri IŞID`i Cenevre`ye çağrı etmiş olsaydı Davutoğlu bu kadar bağırıp çağırmayacaktı. IŞİD halifesi Bağdadi gelip Cenevre`de sandalyeye oturmuş olsaydı Davutoğlu herhalde Bu burada oturamaz terörist örgüttür demezdi. Inanırım ki Onlar da öfkeli çocuklardır, bu masada olsunlar derdi. Kürtlerden niye bu kadar nefret ediyorlar idrak etmek da zorlanıyoruz. Türkler, Kürtlerin kardeşidir, Suriye`deki Irak`takiler de öyledir. Siz IŞİD`e göstermiş olduğunuz sevginin, saygının binde birini Kürtlere göstermiyorsunuz sonrada Kürtlerle etle tırnağız, bin senedir kardeşiz benzer biçimde hikayeler anlatıyorsunuz. Sonrasında da kimse inanmaz bunlara heralde dedi.
DHA


Haber Kaynağı: Sözcü



Demirtaş: Birileri IŞID`i Cenevre`ye davet etmiş olsaydı Davutoğlu bu kadar bağırıp çağırmayacaktı
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 yorum:

Yorum Gönder